Hamarosan rá sem ismer a szegedi Móra Ferenc Múzeumra

Felújítják a szegedi Móra Ferenc Múzeum főépületét, a szegedi várat és várkertet. A tervek szerint nyolc hónapig tart majd a rekonstrukció, amely során teljesen felújítják a Kultúrpalota homlokzatát és tetőszerkezetét, az épület tetejére pedig kilátó kerül, ahonnan belátható lesz a Tisza szegedi kanyarulata és a város nagy része – írja az MTI.

A szegedi Móra-múzeum épületeForrás: Shutterstock / Készítette: Veronika Kovalenko

Az intézmény igazgatója arról is beszélt, hogy az építési munkálatok után két új állandó kiállítást hoznak létre: az új természettudományos tárlat interaktív eszközökkel mutatja be az Alföld és a Tisza élővilágát, a Móra-kiállítás pedig az intézmény névadójának munkásságát, műveit tárja a látogatók elé.

A múzeum időszaki kiállításainak helyet adó tereket korszerű lég- és világítástechnikával szerelik föl, az épület előcsarnokában új fogadóteret alakítanak ki, egy új lépcső építésével pedig könnyebben megközelíthetővé válnak az alagsor látványraktárai.

A projekt része a vár és a várkert megújítása is, ezután a közönség is láthatja majd az egykori szegedi vár feltárása során előkerült épületmaradványokat, így az Erzsébet templom oldalfalait is. A vár épületének alsó szintjén pedig a város történetét bemutató állandó kiállítás nyílik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek