Boszorkányság és erotika a Régészet napjának témái között

„Egy nap és egy éjszaka, amikor lehull a lepek a múlt sötét titkairól" – ezzel az izgalmas felütéssel kezdi meg az esemény beharangozóját az esemény honlapja. Ma és holnap országszerte több mint húsz helyszínen lesznek interaktív foglalkozások, tárlatvezetések, előadások, raktár- és lelőhelylátogatások, sőt, digitális kalandjáték. Az idei fő témakörök a múlt sötét titkaihoz kapcsolódnak: a programokon szó lesz mágiáról, az alvilágról, boszorkányságról, háborúról, bűnözésről és erotikáról is.

Forrás: Régészet Napja/Facebook

A központi esemény a budai Várnegyedben megnyíló új tárlat, Az első bástya - Pop-up kiállítás egy erődítmény rejtett kincseiről két helyszínen című régészeti kiállítás köré szerveződik. Az ELTE Múzeum körúti campusán egy bronzkori halottas máglyát rekonstruálnak, de lesz drónbemutató, állat(csont)simogató és régészeti homokozó is, míg a pécsi Janus Pannonius Múzeum látogatói a Kertváros területén feltárt avar kori temető különleges és titokzatos "varázslósírjairól" tudhatnak meg hajmeresztő dolgokat.

A miskolci Herman Ottó Múzeum egy interaktív Egyéjszakás kalandra várja az érdeklődőket, ahol a múzeum gyűjteményének pikáns leletei "régészeti peep show" során lehet kukkolni, míg Szolnokon, a Damjanich János Múzeum díszudvara egész napra bronzöntő műhellyé alakul. A részletes programok az esemény honlapján érhetőek el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek