Kurt Vonnegut saját múzeumot kap

Közadakozásból sikerült összegyűjteni a másfél millió dollárt (438 millió forintot) Kurt Vonnegut állandó múzeumának és könyvtárának létrehozásához Indianapolisban.

A múzeum szerdán jelentette be, hogy közadakozásból határidőre összegyűlt a finanszírozási költség. "Az emberek megértették, hogy valami nagyon különleges dolgot valósítunk meg" - mondta el Julia Whitehead, a múzeum alapítója és vezetője a The Indianapolis Star című napilapnak.

Falfestmény Kurt Vonnegutról az indianapolisi Massachusetts Avenue-nForrás: Deltapilot97/Wikipedia

Whitehead felidézte, hogy a múzeum márciusban írta alá a szerződést egy új épület megvásárlásáról és renoválásáról. Az új múzeumban nyílik majd meg Vonnegutnak Az ötös számú vágóhíd című regényét bemutató új kiállítás, amellyel az éppen 50 éve megjelent műnek állítanak emléket, de más tárlatokat is terveznek az író pályafutásáról. Az író jelentős műtárgygyűjteményét és relikviáit szintén láthatja majd a közönség.

A Vonnegut-múzeum nyolc éve nyílt meg, de jelenleg zárva van a közönség előtt. Vonnegut Indianapolisban született, 84 éves korában, 2007-ben hunyt el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek