Egy szászországi kisváros apró épületében nyílt meg a Terence Hill-múzeum

  Terence Hill-múzeum nyílt szombaton egy német kisvárosban, Lommatzschban, ahol a színész gyerekkorának jelentős részét töltötte, és amely édesanyjának is a szülővárosa volt – írja a német Bild.

  Forrás: Terencehill-museum.de

  Az idén 80 éves Terence Hill, 1939-ben Mario Girotti néven született, édesapja ugyanis Olaszországból származott. A szászországi kisváros apró, kétszintes épületbe berendezett múzeumában a színész néhány személyes tárgyát, a filmekben használt kellékeit, és ruháit állították ki, köztük a jellegzetes western csizmáit, kalapjait és azt a látszatra golyóktól szaggatott inget, amelyet Az ördög jobb és bal keze című, 1970-ben készült filmben viselt. De hasonló darabok láthatók egyébként a legnépszerűbb színészpartnere, Bud Spencerhez kapcsolódó filmekből is. 

  Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Kahnert

  Terence Hill bár nem vett részt a szombati megnyitón, egy évvel ezelőtti szászországi látogatása során azt mondta, hogy Lommatzsch településére mindig is kedves emlékként és otthonaként gondol vissza.

  Terence Hill múzeum

  ♦ Belépő: teljes árú 4,5 euró, nyugdíjasoknak és a hat év feletti gyerekeknek szóló kedvezményes jegy 2 euró, a családi belépő 9 euró.
  ♦ Nyitvatartás: szombaton és vasárnap 13 és 18 óra között, de előzetes bejelentkezésre rajongói klubokat, csoportokat más időpontokban is fogadnak.
  ♦ Cím: Am Markt 14, 01623 Lommatzsch, minden másról bővebben a múzeum weboldalán olvashatnak.

   

  Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Kahnert

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!