Cseh filmek peregnek a Toldi mozi vásznán öt napon át

  Hatodik alkalommal rendezik meg a Cseh Filmkarnevált, amelyen ezúttal a 2018-as év legjobb cseh filmjeit vetítik február 13. és 17. között a Toldi moziban. Az idei év egy kicsit más, ugyanis a szervezők a jól ismert cseh filmesek munkái helyett inkább az új arcokra és a műfaji kísérletezésekre fókuszáltak a program összeállításakor, az alkotásokat összekötő témának pedig a családot választották. 

  Három film, amelyet várunk

  DOMESTIC: Roman, a profi kerékpáros balesete után kemény edzéstervvel és szigorú életvitellel próbál visszajutni a csúcsra. Hogy tovább javítsa a teljesítményét, a hálószobában felállított oxigénsátorban alszik. Ezt nehezen viseli a felesége, aki már régóta vágyik egy gyermekre. A kapcsolatuk minden oxigénsátorban töltött éjszakával változik. Vajon ebben a klausztrofób közegben sikerülhet még lélegzethez jutniuk?

  A PAPA VOLGÁJA: A jelmeztervező Eva váratlanul megözvegyül. Férjének, Ludvíknak arra sem maradt ideje, hogy megossza feleségével a titkát: közös lányukon, Terezán kívül van egy házasságon kívüli fia is. Legalábbis erre utal egy elrejtett, és véletlenül előkerülő gyerekrajz. Tereza az anyjával együtt, a család veterán Volgájával apja egykori szeretői és barátai nyomába ered, hogy felfedjék a titkot.

  AZ ELÁRULT ARANY: A film története 1938-ban, Csehország német megszállása alatt kezdődik, amikor a kosárlabdaválogatott zsidó származású edzője egyik napról a másikra eltűnik. A háború után megrendezett genfi kosárlabda EB-n a fiatal jogász és élsportoló Franta megismerkedik egy lengyel emigráns táncosnővel, akivel végzetes szerelmi viszonyba kezdenek. Történetük 1951-ben csúcsosodik ki, amikor Európát már hosszú időre kettéválasztotta a vasfüggöny.

  Romantikus képkocka Az elárult arany című filmbőlForrás: Toldi mozi

  A vetítéseket követően pedig három film alkotójával is tartanak majd nézőkkel közös beszélgetést. A Hétvégi ház eladó című film után például Tomáą Pavlíček rendező és Bárdos Judit színésznő, a Domestik után Adam Sedlák rendező, Jiří Konvalinka színművész és Jakub Jíra producer, a Miss Hanoi után pedig Zdeněk Viktora rendező és producer, valamint Ha Thanh ©petlíková színésznő mesél majd a mozi vászna előtt a közönségnek.

  A jegyeket egységes áron, 1300 forintért kínálják, a filmeket pedig eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A cseh filmnapok programjáról bővebben itt olvashatnak

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!