Ha csehekkel akarja indítani az évet, Budapesten megteheti most

  Nem tétlenkedik a Cseh Centrum a cseh kultúra magyarországi népszerűsítésével, nyakra-főre szervezik a különböző eseményeket, amikből küldtek a Travelónak is egy csokorra valót.

  A közlemény egyből a filmmániásoknak kedvez, hisz Cseh Filmkarnevált rendeznek február 13-17. között a Toldiban. A pszichológiai thrilleről a komédián át a történelmi filmig sok műfaj és vadiój film látható lesz, megemlékeznek a magát a kommunizmus miatt felgyújtó mártírról, Jan Palachról is. A levetítendő filmek leírását itt találja.

  .Forrás: Shutterstock/Alliance

  Dokumentumfilmeket is nézhetünk a BIDF fesztiválon az Arena Plaza mozijában, itt cseh dokukat is vetítenek. A középpontba kerül egy cseh neonáci, egy félkatonai szlovák csapat és Vlagyimir Putyin hatalomra kerülése, szóval politikanehéz választékot tekinthetünk meg cseh oldalról január 28. és február 3. között.

  Január 30-31-én a már említett mártírról, Jan Palachról emlékeznek meg beszélgetésekkel. A színházak szerelmeseinek a január 31. és február 3. közötti FACT-on eljátszandó cseh színdarabokat ajánlják (ez egy nemzetközi, a színművészeti egyetemekre koncentráló seregszemle). A könyvmolyook számára pedig bemutató várható: a Varázslatos Csehország című útikönyvet mutatják be február 6-án a Centrumban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!