Jövőre a százéves Bauhausra emlékezhetünk

  Jövőre is megtartják a Budapest100 rendezvény, ami arra hívatott, hogy összehozza a városlakókat és épületeiket. Az esemény a honlap szerint május 4-5-én lesz, és 2019-ben különleges tematika mentén szerveződik.

  A fő szervezőerő pedig a Bauhaus mozgalom lesz.  

  A huszadik század egyik legjelentősebb művészeti ága egy németországi iskolából fejlődött ki, és épp jövőre ünnepli megalakulásának 100. évfordulóját. A Bauhaus a magyar főváros építészetére is hatással volt az 1920-as évektől az 1940-esekig.

  XI. Himfy utca 7. (terv.: Wanner János)Forrás: Budapest100.hu

  A stílus magában hordozta a funkcionalitást és a letisztult, szép formákat. Aki progresszív építészetet akart a korban művelni, az előbb-utóbb a Bauhaus formavilágához nyúlt.  

  Így születtek olyan épületek, mint a honlap által a példák közt felsorolt, Hajós Alfréd tervezte Attila úti lakóház, Hofstätter Béla és Domány Ferenc alkotása a Margit körúton, vagy épp a hegyvidéki villák egyike-másika. Így hát nem is lesz meglepő, ha a jövő májusi rendezvényen ezekbe is be lehet majd kukkantani.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!