Ezen a héten a badacsonyi éjszakák telnek meg muzsikaszóval

Aranyakkord Kiss Tibivel és Vastag Gáborral, Sena és Zagar – remek koncertek várják a Kultkikötőbe érkezőket a badacsonytomaji FrissTeraszon ezen a héten.

Aranyakkord - augusztus 15.

Az Aranyakkord Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) projektje. Tíz éve írnak közösen dalokat filmzenéhez és egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. A duó sok szállal kötődik a Balatonhoz, még egy dalt is írtak róla.

"Gyerekkorunktól kezdve minden szünidőt Badacsonytomajon töltöttünk, nekem igazából oda van egy nagyon erős emocionális kötődésem. Ahogy vége volt az iskolának, gyakorlatilag evakuáltuk magunkat, és csak augusztus végén jöttünk vissza. A Balaton egy nagyon-nagyon fura, bizarr és izgalmas jelenség, ránézel és tenger értékűnek látod. A nagy édesvíz nagyon különleges, igazából csodálkozom is, hogy ilyen sok időbe telt, mire elkezdték az emberek értékelni és megbecsülni. Mire a tájhoz illő gasztronómia kialakult és beindultak a kulturális programok, iszonyú hosszú idő telt el. Emlékszem, gyerekkorunkban nem lehetett sehova menni, kamaszkorunkban szenvedtünk is ettől, a disco-n és a lángoson kívül nem nagyon volt alternatíva"- idézi a közlemény Kiss Tibi szavait, aki ma este Vastag Gáborral muzsikál a frissTeraszon.

Sena - augusztus 18.

Sena Dagadu több mint egy évtizede meghatározó alakja a budapesti zenei életnek. Két szóló lemez, négy Irie Maffia album és számtalan közreműködés után elkészítette legújabb lemezét, a Feathers-t. A lemez 2017 áprilisában jelent meg.

Ez az első olyan anyag, amelyben az énekesnő saját zenei alapjait használva, producerek nélkül alkotott, illetve a rögzítés sem sávonként történt, hogy még inkább élő hangzásúak legyenek a felvételek. Sena ghánai gyökerű zenei világát a budapesti rockzenészek előadásában augusztus 18-án a badacsonyi frissTerasz közönsége is élvezheti.

Žagar - Close to Nature - augusztus 19.

2018 nyári szezonjának zárásaként a Badacsony festői lankáira invitálja rajongóit a Žagar. A hullócsillagos Balatoni esthez ezúttal galaktikus zenék járnak. A magyar elektronikus zene éllovasa idén új lemezen dolgozik - remélhetőleg az ismert slágerek mellet új Žagar számok is felcsendülnek majd.

Az estet a fiatal feltörekvő budapesti duó, az Analog Balaton nyitja, a koncertek után pedig Galactic Jackson pörgeti majd a lemezeket. A zenekar ígérete szerint a badacsonyi frissTerasz közönségét garantáltan kozmikus élmény várja!

A Kultkikötő programjairól bővebben és a jegyárakról az esemény weboldalán olvashat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek