Egy teljesen újjászületett fürdő színesíti a hazai kínálatot

A felújítását követően hamarosan megnyitja kapuit a Győr-Moson-Sopron vármegyei Csornán található termálfürdő. A renoválás során minden szerkezeti elemet érintett a rekonstrukció. Kicserélték, korszerűsítették a gépészeti rendszereket, felújították a termálkutat, és különösen nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelmi igények kielégítésére - írja a Termál Online.

Forrás: Diadém Csornai Termálfürdő Facebook oldala

Egyelőre a meglévő idényfürdőt újították fel, a második ütemben azonban szeretnék bővíteni a szolgáltatásokat egy négyévszakos fürdő megépítésével. 

A Diadém Csornai Termálfürdő öt különböző medencével várja látogatóit, amelyek minden korosztály igényeit kielégítik. A létesítmény területén van egy 33 méteres úszómedence, egy gyerekpancsoló, egy 16 méteres tanmedence, illetve két termálvízzel feltöltött gyógymedence is.

Idén újdonságok is várják a vendégeket. A pancsoló medencébe fóka játékelemet és babycsúszdát telepítettek. A rekonstrukció során épült a gyerekek számára egy nagyméretű, hajó formájú játékelem, illetve 2 földbe süllyesztett trambulin is. A fürdő területén helyet kapott egy lábtenisz, asztali tenisz, strandröplabda és teqball pálya, valamint kültéri sakk is az aktív pihenést kedvelőknek. A büfé teljesen új épületet kapott, fedett terasszal és nagyméretű TV-vel. Építettek egy háromállású csúszdarendszert is, amely biztosan nagy kedvenc lesz a vendégek körében.

A nyári szezon 2024. június első napján kezdődik, erre a napra tervezik a termálfürdő ünnepélyes megnyitóját és nagyszabású nyitó rendezvényét is. A fürdő nevét is újrabrandelték. A Diadém névválasztás a település kulturális örökségéről árulkodik. A csornai diadém országos szinten is jelentős, korabeli temető női sírjából került elő, amely feltételezhetően egy fejet díszítő hun hatalmi jelkép volt. A csornai diadém nemzetközi kiállítások szereplője, egyetemi tananyag, amit jelenleg a Nemzeti Múzeumban őriznek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek