A Bükk-hegységben található Magyarország legújabb gyógyfürdője

A hatóságok nagyon szigorúan veszik a gyógyfürdő minősítés megadását, ezért 2023 eleje óta mostanáig, csupán két új gyógyfürdő címet adtak ki. Most a Bükkszéki Gyógy- és Standfürdő érdemelte ki a minősítést, amely a legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvízzel rendelkező fürdő lett – írja a termalonline.hu.

A méltán híres Salvus víz is a Bükkszéki Gyógy- és Standfürdőben tör a felszínre - illusztrációForrás: Shutterstock/Kzenon

A Heves vármegyei Bükkszéken lelhető fel tehát hazánk legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvize, amiben fürdeni is lehet. Az oldott ásványianyag-tartalma a legtöbb termálfürdő 1000-3000 mg/literes értékéhez képest rendkívül magas, 20 ezer mg/liter, ráadásul a brómtartalmát tekintve is az első helyen áll.

A 36 Celsius fokos Salvus gyógyvíz jótékony hatása fürdőkúrához, ivókúrához, illetve porlasztva inhalációs kezelésekhez is kiválóan alkalmazható.

A Strandfürdőben egy gyógyvízzel töltött medence, egy úszómedence, egy élményelemekkel (buzgárok, sodrófolyosó, dögönyöző) felszerelt élménymedence, egy gyermekmedence, egy csúszdapark és Közép-Európa egyik leghosszabb, 136 méteres csúszdája várja a gyógyulni és pihenni vágyókat.

A strandfürdő június elejétől augusztus végéig várja a vendégeit, a fürdőház viszont egész évben nyitva áll a fürdőzők előtt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek