Megvan a dátum: Ekkor nyithat újra a siófokiak kedvenc fürdője

A siófoki fürdő Facebook-oldalán 2021 júliusa óta szinte semmi mozgás. A fürdő semmilyen választ nem ad az egyre gyűlő kommentekre, kérésekre, érdeklődésekre. De most úgy tűnik végre van valami hír a több mint két éve bezárt Galerius Fürdőről. Amint a Termalonline.hu cikkéből kiderült, az épület tetőszerkezetével adódtak komoly tervezési és kivitelezési hiányosságok, sőt az elmúlt évek alatt más problémák is felléptek. A helyzet olyan szomorú, hogy teljesen fel kell újítani a 2006-ban átadott élményfürdőt.

Forrás: Galerius Fürdő / Facebook.com

A fürdőért felelős Balaton-parti kft. nemrég azt jelezte, hogy „Gőzerővel zajlik a fürdőfelújítás előkészítése." A kiviteli tervek és a költségbecslés már elkészültek, jenleg a generálkivitelező kiválasztása zajlik közbeszerzési pályázati eljárással.

„Ez több hónapos folyamat, az év végére juthatunk el oda, hogy lesz kivitelezője a beruházásnak" - jelezte az önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezetője. A felújítás végére egy korábbinál vonzóbb, a kor igényeinek megfelelő fürdőbe léphetnek majd be a látogatók.

Forrás: ©Németh András/Nema - Galerius Fürdő / Facebook.com

A tervek szerint modernizálják majd a meglévő medencéket, szórakoztatóbbá, élményszerűbbé és biztonságosabbá teszik az egész komplexumot. Megújul a wellnessrészleg és a szaunák; új kádas kezeléseket és masszázshelyiségeket alakítanak ki, de megújul a konyha és az étterem is.

A felújítás becslések szerint 8-10 hónapot vesz majd igénybe, a nyitás céldátuma 2024 ősze lehet.

A tényleges munka elindulására viszont még várni kell, mert bár a társaság nyert már egy 900 milliós turisztikai pályázati támogatást a Galerius Fürdő felújítására, de 600 millió forint még hiányzik a becsült, 1,5 milliárd forintos végösszeghez. „A beruházást pedig csak akkor indítjuk, ha a teljes összeg rendelkezésre áll - hangsúlyozta Kósz Ágota ügyvezető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek