Figyelem: Ezek a népszerű olasz strandok idén nyáron korlátozzák a látogatók számát

A nyár beköszöntével a világ minden tájáról érkező turisták megszállják Olaszország tengerparti strandjait. Két legnagyobb szigete, Szicília és Szardínia fluoreszkáló kék vizeiről ismert strandjainak népszerűsége azonban a környezetet is megviselte. A szemetelés és homoklopkodás az egyik legnagyobb probléma, ezért idén nyáron a helyi hatóságok lépéseket tesznek a természeti környezet megóvása érdekében, szigorú napi látogatói korlátozások betartatásával – írja a CNN.

Míg Szardínia keleti részén egy kis falu Baunei a korábbi években napi látogatói korlátozást vezetett be, addig az Orosei-öbölre néző, 40 kilométeres partszakasz legszebb strandjain a napozók számát korlátozták.

Az Orosei-öböl egy kis szelete SzardíniánForrás: Hemis via AFP/BERTHIER Emmanuel / hemis.fr/Berthier Emmanuel

Ezen a nyáron pedig további szigorításokat vezetnek be. Ez négy strandot érint Szardínia keleti részén: a Cala dei Gabbiani és Cala Biriala napi limitje 300 fő, a Cala Goloritze pedig napi 250 látogatót, a Cala Mariolu, a legnagyobb strand pedig 700 főt fogadhat mostantól.

Stintino egy halászfalu Szardínia északi partján, amely szintén szigorú intézkedéseket vezet be, hogy megvédje leglenyűgözőbb értékét, a La Pelosa nevű, rózsaszínű korallos strandját. Főszezonban homokja gyakran törülközők és napozók útvesztője, emiatt napi 1500 turistára korlátozták a belépést, hogy különleges homokját megőrizzék.

Ilyen lenyűgözően szép a Pelosa beach StintinóbanForrás: Hemis via AFP/MONTICO Lionel / Hemis.fr/Montico Lionel

Eközben a közeli Le Saline strandon is korlátozások léptek érvénybe: a kempingezők már nem parkolhatnak „vadon" a finom kavicsos parton vagy a lagúna közelében, amely védett madarak és növényfajok otthona.

Szicíliában, Lampedusa szigetén szintén idegenforgalmi korlátozásokat vezettek be egy népszerű helyen.

Az Isola dei Conigli strandot az utazók többször is a világ egyik legjobb strandjának nevezték, így nem meglepő, hogy minden évben hatalmas tömegek özönlenek oda.

Mostantól reggel mindössze 350 fő, délután pedig további 350 ember tartózkodhat a strandon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek