Eldőlt a Miskolctapolcai Barlangfürdő sorsa

Megszületett a döntés a Miskolctapolcai Barlangfürdő sorsával kapcsolatban: az éves karbantartási munkálatokat követően január 26-tól ismét nyitva áll a látogatók előtt - írja a pénzcentrum.hu Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának közleményére hivatkozva.

Forrás: Shutterstock.com

Az egyeztetések során Miskolc polgármestere Veres Pál és a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága abban állapodott meg, hogy évközben több alkalommal is ellenőrzik a Barlangfürdő gazdasági helyzetét és olyan energetikai fejlesztésekről is tárgyaltak, amelyek segítségével hosszú távon biztosítható a fürdő működése.

A polgármester arra kérte a fürdő vezetőjét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az megfelelő színvonalon működhessen, a nehéz gazdasági helyzet ellenére is.

Ahogy korábban írtuk, a mindenkit sújtó energiaválság, az infláció és a magas gáz és villamos áram ára az ország egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságát, a Miskolctapolcia Barlangfürdőt is elérte. A fürdő először október 10-én jelentette be, hogy határozatlan ideig kénytelen bezárni. A döntés azonban kiverte a biztosítékot a tapolcai szállásadók és vendéglátók körében, akik tárgyalásokat kezdtek a városvezetéssel és az érintett helyi vállalkozókkal. Megállapodás született, amely szerint a Barlangfürdő január 8-ig történő működtetéshez szükséges mintegy 60 millió forintot összeadják a felek.

Január 8-án azonban Miskolc polgármestere bejelentette, hogy a fürdő ismét bezár, és január végéig egészen biztosan zárva is marad, hogy a szükséges éves karbantartást el tudják végezni. A fürdő újbóli kinyitásáról a döntést a mai ülésen hozták meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek