Naperőművet kap a Harkányi Gyógyfürdő

Egy 490 és egy 50 kilowatt teljesítményű naperőmű épül a Harkányi Gyógyfürdő számára egy turisztikailag nem hasznosítható területen, valamint a fürdő régi irodaépületének tetején, írja a bama.hu.

A Harkányi Gyógyfürdő villanyszámlája idén 70 millió forintról 600 millió forintra növekedettForrás: Facebook/Harkányi Gyógyfürdő

Az idén 70 millió forintról 600 millió forintra növekedett a fürdő villanyszámlája. Az erőmű telepítésével a fürdő a villamosenergia-fogyasztásának közel 20 százalékát saját megújuló energiából fogja tudni fedezni, mondta el Muity György, a Harkányi Gyógyfürdő stratégiai igazgatója.

Ez a jelenlegi árak mellett évente 120 millió forintos megtakarítást eredményezhet a villanyszámlán. A naperőmű építése mellett más turisztikai fejlesztésekre is sor kerül: új, modern, készpénzmentes beléptetőrendszert telepítenek, javítják a vendéglátás minőségét a strand területén és egységesítik az arculatot, hogy a vendégeket mindig rendezett, virágos park és szép épített környezet fogadhassa. A felújítás részleteiről bővebben a bama.hu oldalán olvashatsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek