Ez a négy hazai termálfürdő tavasszal újra kinyithat

Egyes termálfürdőknél mindig nagy kérdés, hogy mettől meddig tart a szezonjuk, pláne a jelenlegi energiaárak mellett. Már nem kell sokat várnunk, hiszen két Jász-Nagykun-Szolnok megyei és két Zalai megyei termálfürdő is újranyithat 2023 tavaszán – adta hírül a Termalonline. 

Zalaegerszegtől 25 kilométerre kell déli irányba autózni Pusztaszentlászlóig. Itt található a kempinggel, fedett és szabadtéri termálmedencékkel, gőzfürdővel, infra-és finnszaunával felszerelt Aqua Barbara.

Aqua Barbara-PusztaszentlászlóForrás: Facebook/Aqua Barbara Termálfürdő és Kemping

 Az előző téli idényben is volt egy leállásuk, de a mostani kicsit korábban kezdődött, 2022 november 6-án már bezártak. Az idei újranyitás dátuma még pontosan nem ismert, de tavaly már március elejétől várták újra a fürdőzőket. 

A jászszentandrási termálfürdő Budapesttől nagyjából 120 kilométerre található és már évtizedek óta működik. A közkedvelt termálfürdő nyáron remek rendezvényeknek is helyet ad.

Jászszentandrás Termálfürdő és KempingForrás: Facebook/Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping

Tavaly április vége és október 23. között minden nap nyitva voltak, novemberben pedig már csak a hétvégékre nyitottak ki. Jó, hír, hogy náluk már megvan az újranyitás dátuma, amit 2023.április 7-re terveznek. 

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a jászapáti Tölgyes Strandfürdő október elseje óta zárva tart. Nyáron hat medence és csúszdapark várja a fürdőzőket, a korábbi években pedig három medencével télen is nyitva tartottak.

Tölgyes Strand - JászapátiForrás: Facebook/Tölgyes - A klasszik Strand és Kemping

 A megnövekedett energiaköltségek miatt azonban idén nem tudták vállalni a téli üzemeltetést, de az újranyitást 2023. májusára tervezik. 

A Zalaszentgróti Termálfürdőt eredetileg egész éves működésre tervezték, de eddig csak ritkán volt nyitva a téli szezonban. A 2021-22-es téli időszakban egy úszóklubbal kötött megállapodás révén a leghidegebb hónapokban is várták a fürdőzőket.

Szent Gróth Termálfürdő - ZalaszentgrótForrás: Facebook/Szent Gróth Termálfürdő

Az idei holtszezonra viszont bezártak, a fürdő csak október elejéig volt nyitva. A tervek szerint egy napelemparkot is telepítenének a fürdőbe, ami talán az egész éves nyitvatartás lehetőségét is biztosítaná. Az újranyitás várhatóan: 2023.május 15.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek