Élménybeszámoló: Bükfürdőn lehetetlenség unatkozni, mutatjuk, miért

"Öröm volt magunkba szívni azt a friss levegőt, amitől már annyira elszoktunk a belvárosi irodaházakban" – meséli Tóth Fruzsina, a Life.hu felelős szerkesztője, aki Bükfördőn járt. Úti beszámolójából adunk most ízelítőt.

Bükfürdőre érkezni olyan, mintha egy természeti szépségekkel teli mesevilágba érkeznénk. Tele van látványosságokkal és szabadtéri programokkal. Még be sem csekkoltunk a szálláshelyünkre, a nemrég teljesen felújított Greenfield Hotelbe, máris kaptuk az információkat.

A Szent Kelemen-plébániatemplom Bükfürdőn - ez se maradjon ki egy nagy sétábólForrás: (c)2019 www.csepregiphotography.hu/Csepregi Tibor

Figyelmünkbe ajánlották például az  "Akácos utat", ami egy igen közkedvelt, 40 km hosszú kerékpáros útvonal, vagyis 4-5 óra alatt kényelmesen megjárható. Az útvonal linkje itt érhető el. Szintén közkedvelt a Bük (Bükfürdő) - Szakony - Zsira - Répcevis - Peresznye - Csepreg - Bük (Bükfürdő) útvonal, ami egy tóközeli kerékpártúra, 34 km hosszan. 

Akik inkább a gyalogos sportokat részesítik előnyben, azok számára is tartogat programot ez a környék. A Nordic Walking szerelmeseinek a Napsugár vagy a Termál Nordic Walking kört javasoljuk, ez közkedvelt a sportos gyaloglást kedvelők körében. 

Egy otthonos szálloda

Ma már az itthoni szállodák többsége is olyan szolgáltatásokkal járulnak hozzá a teljes kikapcsolódáshoz, amik bizony nagyon marasztalóak tudnak lenni.  Az elmúlt 2 évben teljes felújításon átesett Greenfield Hotel is ilyen.

A modernizálással és odafigyeléssel a közösségi terekben és a szobákban sem spóroltak – ragyogó tisztaság és „hazaérkeztünk" érzés lengte körül a helyiségeket. Szinte nem is volt kedvünk kimozdulni, de nagy nehezen csak rávettük magunkat, hogy elinduljunk felfedezni a hotelt.

Első utunk – hova máshova, – a lobby bárba vezetett. A welcome drink elfogyasztása után elégedetten konstatáltuk, hogy a kávékínálat parádés – a Baileys kávé pedig pont olyan finom, mint amilyennek elképzeltük. A koktéllapnak sincs oka a szerénykedésre, és megtudtuk, hogy Orgazmust se ciki kérni a bartendertől. Már jókedvűen tértünk vissza a szobánkba, átkaptuk a fürdőruhánkat, hogy lazítsunk egy kicsit a wellnessben.

Forrás: Greenfield Hotel / Facebook.com

A wellness részleg a szállodához képest kifejezetten hatalmas. 3500m2-nyi területen 7 medence (1 külső és 2 belső élménymedence, sportmedence, 2 termálvizes medence és 1 babapancsoló) és a szaunavilág, mit világ, egész birodalommal fogadott bennünket.

Alig tudtunk választani a finn szauna, gőzfürdő, bio- és softszauna, aromaszauna, sószoba közül. Mire mindent kipróbáltunk, meg is éheztünk.

Ha kíváncsiak vagytok a többi wellness- sport és szórakozási lehetőségre is, és a gyönyörű, 18 lyukú golfpálya is érdekel benneteket, a olvassátok végig a Figyelem: ide utazz, ha egy szupercsajos kikapcsolódásra vágysz című cikket a Life.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek