Szankciókra számíthat, aki az apci tengerszemben fürdőzik

Országos hírnévnek örvend az Apc külterületén lévő tó, a turisták egyik kedvenc kiránduló helye. A tengerszem bányató, melynek a területén a fürdőzés tiltott. Erre az oda érkezőket tábla figyelmezteti. A meleg időjárás hatására azonban megnövekedett a terület látogatottsága és információ érkezett arra vonatozóan, hogy az oda érkezők a tó vizében hűsítik magukat, fürdőznek a tiltás ellenére – írja a heol.hu a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közlésére hivatkozva.

A meleg időben vannak akik a tiltás ellenére is a tó vizében hűsítik magukatForrás: Farkas Péter, Magyar Természetjáró Szövetség/termeszetjaro.hu

A víz mélysége változó, a medre ismeretlen eredetű bányászati eszközöket, sziklákat, farönköket rejthet, amelyek a víz partjáról nem láthatóak, és a fürdőzés során, a vízbe ugrás alkalmával sérüléseket okozhatnak. A fürdőzésen túlmenően a bányató környékén a sátorozás, a rendezvények szervezése, illetve az oda gépjárművel történő feljutás is tiltott, tekintettel arra, hogy az odavezető út erdei magánút.

A Hatvani Rendőrkapitányság augusztus 2-án az Egererdő Zrt. munkatársával a tengerszemnél ellenőrzést tartott, melynek során az esetleges szabálysértőket figyelmeztették.

Mivel a fennálló tiltások ellenére szabálysértések továbbra is előfordulhatnak, ezért a Hatvani Rendőrkapitányság a jövőben is fokozottan ellenőrzi a szóban forgó területet, és a szabálysértések esetén súlyosabb szankciókra lehet számítani.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek