Megvan a dátum: ekkor nyit a Rác Fürdő

Korábban már beszámoltunk arról, hogy zajlik a Rác Fürdő felújítása, most viszont kiderült a pontos nyitás dátuma is – olvasható a Termalonline.hu oldalán.

A budai Rác fürdő 2002-ig a fővárosi gyógyfürdőket üzemeltető társaság tulajdona volt, majd elkezdődött a fürdő felújítása, amit egy szállodai szárnnyal is bővítettek. A létesítmény 2010-re elkészült, de az új tulajdonos nem tudta megnyitni, végül a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2021-ben visszavásárolta az ingatlant. 

Rácz fürdőForrás: MTI/Jászai Csaba

A Fővárosi Közgyűléshez benyújtott üzleti tervből kiderült, hogy a fürdőrészleg nyitásának dátuma 2022. november 1-jére várható. A termálfürdőre még költeni kell ahhoz, hogy alkalmas legyen a vendégek fogadására. Ezt az összeget a hotelrészleg értékesítéséből kívánják fedezni. A mielőbbi nyitás érdekében ezt egy áthidaló kölcsönnel próbálják megoldani. 

Szent Gellért Gyógyfürdő és UszodaForrás: MTI/Mohai Balázs

A két éves felújítás előtt álló Gellért fürdő már csak május végéig üzemel. Ez azért fontos, mert a Gellért fürdőnél felszabaduló munkatársi létszámot szeretnék majd a Rác fürdőnél biztosítani. Az üzleti tervből az is kiderül, hogy a Rác fürdő kapcsán az a cél, hogy felső kategóriás szolgáltatási színvonalat nyújtson. A budapesti vendégek számára bérlet-konstrukciókat dolgoznak ki, így kívánják kezelni a célcsoportok eltérő árelfogadási hajlandóságát. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek