Új tulajdonosra talált a Rác fürdő, ami jövőre újra megnyílhat

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. tulajdonába került a Rác fürdő és a mellé épült szálloda; a fürdő jövőre megnyithat – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-t. A közleményben felidézték: május végén árverésen szerezte meg a BGYH Zrt. a Rác fürdőt és a mellé épült szállodát. A kulcsok várhatóan szeptember elején kerülnek a fővárosi cég birtokába.

A városvezetés kezébe került a fürdő, amit a elújítás után szertnének mihamarabb megnyitniForrás: misibacsi, CC BY-SA 3.0/Wikipedia

A közleményben idézték Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest, aki azt mondta: legkésőbb jövő év végén szeretnék megnyitni a Rác fürdőt. A felújítás üteme attól is függ, milyen anyagi helyzetben lesz a főváros, de akár uniós források bevonása sem kizárt.

A városvezetés számára kiemelt jelentőséggel bírt visszaszerezni a különleges atmoszférával bíró fürdőt és a hotelt – mondta.

A Tarlós István vezette főváros megakadályozta 2010-ben a létesítmény megnyitását, pedig akkor a létesítményt gyönyörűen felújították, készen állt a használatra, akárcsak a szálloda. Azóta rohamosan romlott az ingatlanok állapota, különösen a fürdőé, amelyet szinte újra fel kell majd újítani.
Jelenleg nem lehet tudni, milyen állapotban van a fürdő és a szálloda. A fürdő felújítását a legrövidebb időn belül szeretné megkezdeni a BGYH. A hotel sorsáról a Fővárosi Közgyűlés dönt majd.
A BGYH egyetlen ajánlattevőként licitált május 31-én a fürdőre és a szállodára, így a főváros cége az 5 milliárd forintos kikiáltási áron szerezte meg a 3333 négyzetméteres Rác fürdőt, valamint a 2070 négyzetméteres, 67 szobás szállodát, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek