Szárazlábas túrát tehetünk Miskolctapolca Barlangfürdőjében

A nem mindennapi bejárás azért valósulhat most meg, mert a Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia január 10-től karbantartási munkálatok miatt zárva tart. A nyitás időpontja a gyógyászati részlegen január 24. lesz, a barlangfürdő pedig február 1-jén kedden nyit újra.

Körülnézehetnek a földalatti csövek rengetegében isForrás: Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia

Addig, a lezárás időszakában, január 21-én, 22-én és 23-án szárazlábas túrákat tartanak a barlangfürdő területén. A különleges túra alkalmával az érdeklődők idegenvezető kíséretében száraz lábbal járhatják be a barlangrészeket és a víz nélküli medencéket, bepillantást nyerhetnek a „barlangfalak" mögé, a kazánok és csövek rejtett világába.

A túravezető ezen felül bemutatja a Barlangfürdő termálvizét adó kutat, információt ad át a fürdő üzemeléséről és olyan elzárt területekre, még befejezetlen barlangi járatokba is elkíséri a jelentkezőket, ahová fürdőző vendégként a hétköznapokban nincs mód bejutni - olvasható a fürdő honlapján.

A 2019-es szárazlábas séták egyik felvételeForrás: Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia

A túrák január 21-én pénteken 13 órától 16 óráig óránként indulnak. Szombaton, és vasárnap pedig reggel 9-től délután 16-ig, szintén óránként lehet becsatlakozni. A túrák időtartama 45 perc, a csoportok pedig 15 fővel indulnak útnak. 

A túrán való részvételhez védettségi igazolványra és előzetes, telefonos regisztrációra van szükség a +36 70/338-4534-es telefonszámon, de az 1500 forintos jegyet elég a túra napján, a helyszínen, a Barlangfürdő pénztárában megvenni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek