Ebben a híres fürdővárosunkban gyógyhelyközpont épül

Bük város legnagyobb beruházása lesz a fürdővárosrész központjának kialakítása, mondta az alapkőletételen tartott beszédében Németh Sándor, Bük polgármestere. Nyolcéves tervezőmunka és a szükséges források – 2,4 milliárd forint támogatás – előteremtése után kezdődhet meg a kivitelezés.

A gyógyfürdő bejárati részeForrás: Darinko/Pixabay

Ez jubileumi ajándék lesz, mivel a büki fürdő jövőre 60 éves – a települést pedig 15 éve avatták várossá. A polgármester bízik abban, hogy mind a vendégeknek, mind pedig a város lakóinak elnyeri majd a tetszését az új központ, amely a tervek szerint jövő novemberre fejeződik be. 

A beruházás keretében az egykori autóbusz-pályaudvar helyén, a kapcsolódó zöldfelületen, illetve a fürdő téli bejárata előtti területen alakítanak ki egy komplex látogatóközpontot, üzlethelyiséget, kávézót. Itt kap helyet a termelői piac, valamint egy acélszerkezetű kilátó is, de lesz szökőkút és fürdőtörténeti kiállítás is. Fejlesztik a zöldfelületeket és egy parkosított rendezvényteret is létrehoznak. Parkolókat, járdákat, kerékpárutakat építenek ki, a tájékozódást információs táblák segítik majd, a térfigyelő kamerák pedig a biztonságot szolgálják.

A nagy belföldi érdeklődés mellett jelentős mértékben növekedhet a hazánkba látogató külföldiek száma. A magyar turizmus fontos elemét jelentik a prémium fürdőélmények, ezek kiemelt fejlesztése az aktuális feladatok közé tartozik, ennek része a büki beruházás, amellyel egy szintet lép előre a vasi fürdőváros – írja a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek