Ingyenes fürdőbelépőt kapnak a Szolnok megyei véradók

Ezer fürdőbelépőt adományozott kisújszállási Kumánia Gyógy-és Strandfürdő a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete számára, hogy kifejezze köszönetét a véradóknak. A belépőt a kiállítástól számított 10 hónapon belül használhatják fel. Közleményükben azt írják, ha az akció sikeres lesz, akkor minden véradó számára biztosítani fogják ezt a lehetőséget, vagyis az ingyenes fürdőbelépőt. 

Forrás: Facebook / Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő

Juhász Éva, a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének megyei igazgatója szerint mindig jól jönnek a véradókat ösztönző kampányok, de a nyári időszakban kiemelten nehéz véradásokat szervezni. Az igazgató szerint a véradásokat éves szinten tervezik a kiegyensúlyozott vérkészlet érdekében, az ideális állapot az lenne, ha a lakosság mintegy 4-5%-a ajánlaná fel vérét önkéntesen. Jász-Nagykun Szolnok megyében a Vöröskereszt szervezésében évente közel 10 000 véradásra kerül sor a 3500-4000 véradó felajánlásának köszönhetően.

"A Kumániával történő együttműködésen keresztül is szeretnénk felhívni a figyelmet a véradás fontosságára, a jövőre vonatkozóan a gyógyászati részlegen történő kiszállásos véradás lehetőségét is megvizsgáljuk a tervek szerint" – idézi a közlemény Juhász Évát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek