Kilenc folyóparti strand a Dunakanyarban, ahová tömegközlekedéssel is eljuthatunk

  A természeti szépségek, történelmi emlékek és alternatív kocsmák mellett a Dunakanyar a szabadvízi fürdőzés paradicsoma is egyben. Dunakeszitől Zebegényig számos homokos, kavicsos, nomád strandot találni a Dunán, melyek jó része tömegközlekedéssel is megközelíthető Budapestről. Tiszai strandokat bemutató cikkünk után mutatjuk a Dunakanyar fürdőzőhelyeit.

  Dunakeszi szabadstrand

  Lapos, kavicsos parttal, árnyékot adó fákkal és játszótérrel vár a Budapesthez legközelebb eső dunai strand Dunakeszin. A strandon büfék, öltözők és WC-k gondoskodnak a kényelemről, és a Facebook  szerint egy új vendéglátóipari egység is nyílt. A vasútállomás nincs közel, 1700 méter, így kell egy kicsit gyalogolni, ha ezt a strandot választjuk.

  Dunakeszi Szabadstrand/facebook

  Szentendrei Postás strand

  Dunakeszivel átellenben, Szentendrénél találjuk a 150 méteres, homokos partszakaszt, a két büfével, öltözőkkel, zuhanyzókkal és ivóvízcsappal felszerelt Postás strandot. Egy kutyabarát partszakaszt is kijelöltek, az aktív pihenésre vágyók pedig használhatják a foci- és teniszpályát is.

  Horányi szabadstrand

  A Horányi Strandra is nyugodtan magunkkal hozhatjuk a kutyánkat. Az Alsógöddel szemben, Szigetmonostornál lévő homokos és kavicsos strandra egy kicsit nehezebb eljutni, tömegközlekedéssel csak Szentendrén történő átszállással közelíthető meg. Három büfé és öltözők biztosítják a kényelmet.

  Gödi szabadstrand

  A kavicsos gödi strand előnye, hogy Budapestről busszal és vonattal is ide juthatunk, sőt kerékpárral is kényelmesen megközelíthető. Egyedülálló szolgáltatása a strandnak, hogy kenut is bérelhetünk. A strand területén lévő büfék teljes ellátást kínálnak, és ha szerencsénk van, egy koncertet is elcsíphetünk a lemenő nap fényében, a Gátőrház nevű sörkertben.

  Forrás: screenshot/youtube

  Verőcei szabadstrand

  Az ingyenes füves-homokos strand nem nagy, mindössze 150 méter, de van röplabdapálya, két büfé, és a sporteseményeket kivetítőn követhetjük. Megoldott a kabinbérlés is, a legközelebbi buszmegálló 500 méterre található, és a vasútállomás sincs messze.

  Dunabogdány

  Dunabogdány 150 méter hosszú homokos strandját busszal Újpestről vagy pedig Szentendréről érkezve közelíthetjük meg. Az aktív pihenést kedvelők számára ideális helyszín, ugyanis van foci- és röplabdapálya is a strandon. A gyerkeket játszótér várja, valamint étkezésre is van lehetőségünk.

  Kisoroszi Szigetcsúcs

  Ez a strand elhelyezkedése miatt különleges: a Szentendrei-sziget csúcsában található, ott, ahol a Duna két ágra szakad. Innen jól rálátni a Visegrádi várra és a hegyek közül előbukkanó Dunára. Kempingezhetünk is a strand mellett, ahol 1500 forintért bérelhetünk sátorhelyet naponta. Buszjáratok ide Szentedréről és Tahitótfaluból indulnak.

  Kisoroszi SzigetcsúcsForrás: screenshot/youtube

  Nagymarosi szabadstrand

   A füves, homokos, kavicsos partról a Visegrádi várra látunk rá Nagymaroson. A kiépített parton zuhanyzók és öltözők, büfék és egy fagylaltozó is a fürdőzők rendelkezésére áll. Nagy előnye a strandnak, hogy vonattal is megközelíthető, 45 perc a menetidő, és a vasútállomástól csak 100 méterre van a strand.

  Zebegényi szabadstrand

  A Zebegénynél lévő szabadstrandot 2019-ben koreszerűsítették, az árvízvédelemből visszamardt homokkal terítették be. Ma már újjáépített a kabinokkal, a zuhanyzókkal, és napvitorlákkal várja a fürdőzőket.

  Forrás: strand.hu, Facebook

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek