Új szabadstrand épült a Körös-parton, és látogatóközpont is készül

  Elkészült a Körös-parti szabadstrand Kunszentmártonban. A tereprendezés után strandfoci- és röplabdapályát alakítottak ki, ez utóbbi a téli fagyok idején korcsolyapályaként üzemelhet. Térköves út vezet le a strandig, ahol adott a mosdó és zuhanyzási lehetőség, valamint a büfé helye. A játszótér is elkészült, de mivel az engedélyezési eljárás még zajlik, ezért ezt egyelőre nem lehet használni - derül ki a szoljon.hu cikkéből.

  Kilátás az M44-es autóút hídjáról a Hármas-Körösre, Kunszentmárton mellett - illusztrációForrás: Vidovenyecz Zsolt/commons.wikimedia.org

  "Évtizedes hagyománya van már a településen, hogy a folyó adottságait kihasználva, strandolással, sárkányhajózással töltik a szabadidejüket a helyiek. A Körös bevonása a turizmusba tehát nem új keletű" – utalt a beruházás előzményeire Wenner-Várkonyi Attila polgármester.

  A város összesen háromszázötmillió forintot nyert el turisztikai fejlesztésekre, ennek részeként a strandon kívül a XVIII–XIX. század jászkunsági bűnelkövetőinek, bűnüldözőinek életét és az őket körülvevő társadalmat bemutató látogatóközpont is épül.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek