Turisztikai attrakció válhat a most szellemtanyaként kinéző diósjenői strandfürdőből

Mintegy 200 millió forintból létesülhet turisztikai attrakció Diósjenőn, az egykori Jenői Strandfürdő területén. A fejlesztés részeként megvalósulna egy gyógynövényes fürdővizekkel ellátott fürdőház, valamint egész napos programokkal is szolgálnának a turistáknak. Az egykor szebb napokat is megélt strand gyorsan pusztulásnak indult, és félő volt, hogy az egész enyészetté válik. A jelenlegi önkormányzat azonban úgy döntött, hogy megmenti, és több ütemben, pályázatok segítségével újra életet lehel bele. Nézzék, milyen elhanyagolt állapotban van jelenleg a strandfürdő!

A Jenői Strandfürdőt 1933-ban építették Vitéz Kámory Lajos kezdeményezésére. Az azóta eltelt évtizedekben számos látogatót vonzott a térségben népszerű létesítmény, még kempinget is telepítettek a közelébe. Tizenkét évvel ezelőtt azonban veszteséges működésre hivatkozva bezárták. 

"Jelenleg három fő célunk van. A közösségi tér létrehozása és a strand újjáélesztése már folyamatban van. A harmadik projektünk a bölcsőde létesítése lenne, amire szintén pályázatot nyújtottunk be" – mondta Székely József Ede, a  település polgármestere. "A strand esetében egész éves turisztikai attrakció létrehozása a célunk, ami által lehetőséget teremtenénk a szállásadóinknak arra, hogy többnapos programokkal várják az ide látogatókat" – tette hozzá.

A polgármester kifejtette azt is, hogy a gazdasági felzárkóztatási programban esélyt kaptak arra, hogy 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerjenek el a Jenői Strandfürdő egy részének felújítására. Az összegből az egykori büfé épületét, valamint az öltöző részlegét korszerűsítenék a mai kornak megfelelően. Ezenkívül a két objektum által közrefogott udvarrész is megszépülne.

A fürdőházban helyet kapna két, fával fűtött nyolc-tíz személyes dézsafürdő, egy gőzfürdő, egy a Börzsönyre néző panoráma ablakkal felszerelt szauna és egy jakuzzi is.

A fürdővizeket a közmunkaprogramban megtermelt négyféle gyógynövénnyel tennék élvezetessé. A turisztikai attrakcióhoz hozzátartozna még, hogy több elektromos kerékpárt is beszereznének, amelyeket ki lehetne kölcsönözni, így a vendégek kényelmesen ellátogathatnak a Börzsöny bármely pontjára. Emellett kajakflottát hoznának létre, amellyel túrázási lehetőséget biztosítanának az Ipolyon,  mondta a polgármester. 

Áldatlan állapotok mutatkoznak jelenleg a strandfürdőben, amin most változtatni szeretnénekForrás: YouTube.com

A projekttől azt remélik, hogy jelentősen megnöveli a Diósjenőre látogatók számát, ezáltal pedig a település bevételeit is. "Ezenfelül úgy vélem, hogy ennek a fejlesztésnek a megvalósítása hosszútávon segítene minket abban, hogy a Jenői Strandfürdő többi része, azaz a kültéri medence is megújuljon. Bízom abban, hogyha elkészül a fürdőház, a nyitóünnepségen már erről a jó hírről is beszámolhatok" – mondta a polgármester. Ha sikerül megszerezni a támogatást a beruházáshoz, akkor a munkálatok még idén elkezdődhetnek és várhatóan jövő tavasszal fejeződnének be – írja a noo.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek