Nagyszabású fejlesztések várnak a debreceni élményfürdőre

  Megújul és sok új élményelemmel gazdagodik a csaknem 20 éves debreceni nagyerdei Aquaticum mediterrán élményfürdő - írja az MTI. Mint Papp László polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, a 2003-ban átadott élményfürdőt a Kisfaludy turisztikai program keretében újítják fel, a beruházás keretében megújul az 1932-ben, Borsos József tervei alapján elkészült legendás fedett uszoda is, ahol debreceniek generációi tanultak meg úszni, a kádas fürdő épületében pedig török fürdőt alakítanak ki.

  Forrás: facebook.com/drpappl

  A kivitelezés 2022-ben indul, és reményei szerint a beruházás 2024-re készül el. Mint a polgármester Facebook-oldalán írta, ahol látványterveket is megosztott, a tervek szerint a fedett élményfürdőben három új medence jön majd létre, két új csúszdával és a pince szint is átalakul mediterrán élményfürdővé. 

  "Hiszem, hogy rendkívül élménydús, gazdag, érdekes fejlesztés születik majd a kiviteli terveknek köszönhetően, így a város újabb élményeket tud majd kínálni az idelátogatóknak, és természetesen elsősorban a Debrecenben élőknek" - tette hozzá.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek