Jövő nyárra családbarát hellyé alakítják a tengerpartra emlékeztető strandunkat

Harmincmillió forintos pályázati támogatásból fejlesztik majd a Csongrád városában található Körös-toroki strandot, ahol olyan beruházásokat valósítanak meg, amelyeket eddig hiányoltak a vendégek: többek között családi vizesblokkot telepítenek, több ivókutat építenek ki, és egy új lejáró is készül a strandra.

A természetes, homokos parton a jövő évi strandszezonban új szolgáltatások várják majd a fürdőzőketForrás: strand.hu

A város életében kiemelt szerepet tölt be a Körös-torok, évről évre egyre több vendéget vonz a tengerpartra emlékeztető homokos strandfürdő, a nyári szezonban mintegy ötvenezren fordulnak meg évente a parton. 

A tervek szerint a strand elején, a játszótér mellett építenének ki egy családi mosdót, két helyszínen pedig ivókutakat telepítenek majd három különböző méretben, hogy a felnőttek mellett az óvodás- és iskoláskorú gyerekek is kényelmesen tudják használni. A terület központi, jelenleg repedezett, betonlapokkal burkolt, kihasználatlan részére kerülne további két ivókút a felnőtteknek és egy-egy az óvodás- és iskoláskorú gyerekeknek.

A kültéri zuhanyzók is megújulnak, illetve bővülnek: a mosdók mellett három helyszínen három tusolót terveznek úgy, hogy négy vendég egyidejű tusolására nyíljon lehetőség.

Emellett egy új lépcsőlejáró is készül, valamint kiépítik a tájékoztatást szolgáló infrastruktúrát is. Ledes vízhőfok- és hőmérséklet-kijelzőt állítanak fel, amelyek viharjelzőként is működhetnek, de lehetőség lesz hangosításra, és újakra cserélik az információs táblákat. A munkákkal előreláthatóan jövő év májusának végére készülnek el – írja a delmagyar.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek