Újra kinyit a pécsi Hullámfürdő uszodája

  Július 4-én reggel 6 órakor végre megnyitotta kapuit a pécsi Hullámfürdő belső tere is, a sportuszodát és a felső öltözőket is beleértve - derül ki a fürdő honlapjáról.

  A Hullámfürdő bejárataForrás: Molnár Bence/wikipedia.org

  Az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda belső sportmedencéi minden nap 06.00 órakor nyitnak és 21.30-ig lehet őket haszálni, a pénztár 21.00 órakor zár. A szauna szintén 06.00-tól 21.30-ig látogatható minden nap. További információkat a fürdő honlapján találnak.

  A Hullámfürdő egyébként 1935 óta létezik, akkor avatták föl ugyanis a tenger hangulatát idéző medencét, így a hely az ország harmadik hullámgépezettel ellátott strandja lett. A hullámokat egy egyszerű megoldással dolgozó gép állította elő: két, vízszint alatti üregből egy-egy fémlemez préselte ki felváltva a vizet. Ez a megoldás - ha a gépezet nem is - a mai napig létezik, és egyben jól működik.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!