Spray-park is várja a felfrissülni vágyókat a hazai, felújított fürdőben

Háromhektáros területen nyílt meg a Bábolna Strand- és Termálfürdő, amelyben három termálmedence, élmény-, gyermekmedence és szauna kínál kikapcsolódási lehetőséget nyáron közel ezer, télen pedig 340 látogatónak – írja az MTI.

Egyelőre korlátozzák a strandolók számát - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Natnan Srisuwan

Jelenleg a járványügyi szabályok miatt csak 525-en látogathatják a strandot, ahol 200 négyzetméteres élménymedence, gyermekpancsoló és 100 négyzetméteres spray-park fogadja a vendégeket.

A későbbiekben további három, összesen 220 négyzetméteres téli-nyári termál- és gyógymedencével, szaunával, masszázzsal és sóterápiára is alkalmas gőzkabinnal bővül a szolgáltatások köre. A jövőben egy tanuszoda és egy úszómedence kialakítását is tervezik.

A medencéket tápláló kút 1290 méteres mélységből feltörő 38-40 Celsius-fokos nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévize jodid-ion tartalmának köszönhetően keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatású, így mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére, illetve ivókúraként is alkalmazható.

A strand vonzerejét növeli a mellette 10 hektáron kialakított szabadidőpark és csónakázótó is, amely a korábbi téglagyár elhanyagolt és kihasználatlan területén valósult meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek