Mutatjuk milyen vízminőségre számíthatnak a montenegrói strandokon

Friss felméréssel mutatnak rá a montenegróiak, milyen vízminőség várja a strandolni érkező turistákat az országban. Az eredmények azt bizonyítják, hogy 84,5%-ban kiváló a tengervíz tisztasága. Mutatjuk hol mire számíthatnak:

A legtöbb helyen kiváló a víz minősége Montenegróban - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Vigan Hajdari

A szakemberek összesen 110 lokációban elenőrizték le laboratóriumi vizsgálatokkal a tenger vizét június 16. és 17. között. A legtöbb eredmény kiváló víztisztaságot mutatott, de akadt csupán jó és elfogadható minősítés is. Rossz minőségűnek azonban egyik strand sem bizonyult.

Ulcinj strandjain például 18-ból 17 kitűnő vízzel bír. Csupán egy partszakasz volt, ahol jó eredményt ért el a víz minősége. Bárban 14-ből 13 strand szintén kiváló a fürdőzésre, Budván pedig 32 strandól 30 első osztályú, míg 2 picivel rosszabb minősítést kapott, de még ezek is alkalmasak a biztonságos lubickolásra - tudtuk meg a Montenegrói RTV híréből.

Tivatban a strandolók 9-ből 8 strandon a legjobbra értékelt vízben frissülhetnek fel, míg Kotorban 12 lokáció kapott kiváló minősítést, 3 strandon pedig jónak minősül a víz. Herceg Noviban kicsivel rosszabb az arány, itt 21 üdülőhelyet vettek figyelembe, amelyből 12 kiváló, 4 jó, és három mindössze elfogadható minőséggel bír.

Ide kattintva a strandolók folyamatosan frissülő adatok szerint tájékozódhatnak róla, pontosan hol milyen a víz minősége. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek