Újszerű módon döntik el, hogy kinyisson-e a Pásztói Strand

Míg egyes hazai fürdők már napokkal ezelőtt előrukkoltak a nyitásról szóló hírekkel, vannak, amik egyelőre csendben várakoznak, és olyan fürdő is akad, ami a vendégekre bízza a nyitással kapcsolatos döntést. A Mátra kapujában fekvő Pásztói Városi Strandfürdő idei sorsáról újszerű módon döntenek: a helyieket kérdezték meg, hogy idén június 15-én üzembe helyezzék-e a medencéket.

Még kérdéses, hogy idén megmártózhatunk-e a pásztói medencékben - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Christo Anestev

A nyitás mellett szóló érv, hogy a koronavírus járvány miatt korlátozottak lesznek az utazási, valamint szórakozási lehetőségek, viszont a szabadtéri fürdők a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint kikapcsolódási lehetőséget biztosíthatnak a lakosság számára.

Mindemellett számolni kell azzal is, hogy a járvány terjedésének függvényében bármikor előfordulhat, hogy újbóli bezárást rendelnek el. A nyitás ellen szól továbbá, hogy a strand az eddigi évek során is veszteséges volt, és félő, hogy a járványveszély miatt tovább csökkenne a pásztói strandfürdő látogatottsága.

Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a járvány miatt plusz pénzbe kerülnek az óvintézkedések, ami jelentősen megnövelné az üzemeltetési költségeket, így fokozná a deficit mértékét - írja Facebookon megjelentetett felhívásában a Pásztó Városi Strandfürdő.

Az üzemeltetők arra kérik a szavazókat, hogy vegyék figyelembe a nyitás mellett és ellene szóló érveket is, majd május 21-ig adják le a szavazataikat. Csak az összesítés után döntik majd el, hogy van-e igény a strand beüzemelésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek