Lassú, de biztató lesz az osztrák éttermek újranyitása

Már több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy egyes országok, például Csehország, Horvátország vagy Portugália mikortól és hogyan enyhíti a koronavírus miatt bevezetett korlátozásait. Szó volt már az iskolás és óvodák újranyitásáról és a fürdők és parkok látogathatóságáról is. 

Nyitásra várnak az éttermek / IllusztrációForrás: Louis Hansel / Unsplash

Ausztriában most az éttermek, kávézók és cukrászdák újranyitásáról tárgyaltak és meg is született pár dátum, amihez a helyiek és az utaznivágyók is tarthatják magukat; legalábbis az ágazatban dolgozók bizakodnak benne, hogy nem lesz változás – olvasható a DerStandard.at oldalán.

A legfontosabb változás, ami a vendéglátóhelyeket illeti, hogy május 15-től újra kinyithatnak, nyitvatartási idejük pedig reggel 6 órától éjjel 11-ig lehetsége. Ezen kívül megszabták még, hogy egy asztalnál legfeljebb négy ember ülhet, viszont a létszámba nem tartoznak bele a gyerekek. A személyzetnek figyelni kell arra, hogy csoportos asztalfoglalással senki se játsza ki a szabályokat, illetve a pincéreknek és a konyhai személyzetnek is maszkot kell viselniük; a vendégeknek nem.

A Der Standard cikkében jelezték még, hogy május 1-től feloldják a kijárási korlátozást az országban, de a közterületeken azok, akik nem egy háztartásban élnek, nem mehetnek 1 méternél közelebb egymáshoz. A rendezvények létszámát 10 főben maximalizálták, temetéseken pedig legfeljebb 30 fő vehet részt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek