Hagyományos hegyi házakat idéz a Dolomitok panorámás fürdője

A dolomitokban található Lefay resort & spa Olaszország északi régióinak hagyományos építészetét értelmezi újra. A Studio Apostoli által tervezett enteriőr felidézi a hegyi épületek visszatérő elemeit, mint a fa és a kő, mindezt szigorú minimalizmussal ötvözve.

Forrás: LefayDolomiti/Facebook

A kilenc szintes épület természetes módon ágyazódik a környező hegyekbe. A szálloda öt emeletet foglal el, míg négy emeleten magánlakások találhatók. A hotel 88 lakosztályt és 23 apartmant foglal magában. Mindkét típusú szállást a háló- és fürdőszoba integrációja jellemzi, az egyes helyiségeket falemezek választják el egymástól - derül ki a Designboom cikkéből.

A közösségi teret tágas előcsarnok, társalgó, olvasósarok, tárgyalótermek, üzletek és két étterem alkotja, ám az üdülőhely valódi középpontja a wellnessrészleg, mely több szinten, 5000 négyzetméteren terül el. Az egyes szintek funkció szerint oszlanak meg: egy teljes emeletet szenteltek a kezelőheliyésgeknek, a medencéknek szaunával, a saját módszerrel fejlesztett energiaterápiának, valamint a fitnesztermeknek.

Ami a dizájnt illeti: a tölgyparkettát világos bőrkárpitok, gránitfalak egészítik ki, míg a wellnessrészleg különbözői zónáiban az elefántcsontszínű és sötét kövek váltakoznak. A hatalmas ablakokból pazar kilátás nyílik a környező dombokra. A szállásról itt találhatók képek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek