Van még mit tanulnunk az egészségturizmus terén

  A Turizmus Bulletin legfrissebb számában megjelent cikk azt vizsgálta, milyen a fürdőgyógyászati szolgáltatások közfinanszírozása Európa egyes országaiban és Magyarországon.

  A szerzők munkájukban ismertetik és összehasonlítják a fürdőgyógyászati kezelések igénybevételének főbb szabályait az egyes országokban – Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Németországban és Romániában.  

  A szerzők szerint át kellene gondolni a fürdőgyógyászat magyar közfinanszírozásátForrás: Pixabay / Készítette: Jürgen Rübig

  Továbbá azt is áttekintik, hogy a biztosítók milyen jellegű ellátásokat, milyen szabályok alapján biztosítanak és milyen mértékben finanszírozzák az ellátást - írja a Turizmus.com.

  Ami számunkra érdekes, hogy a nyugat-európai rendszerekkel összevetve áttekintik azt is, hogy a magyar finanszírozási szabályok miként működnek.

  A szerzők szerint a magyar fürdőgyógyászatban és az erre épülő egészségturizmusban rejlő lehetőségek egyelőre kiaknázatlanok.  

  Ennek egyik fontos tényezője a közfinanszírozás változtatásának lehetősége. Érdemes lenne rendszeresen felülvizsgálni a fürdőgyógyászat közfinanszírozását, mértékét és módjait, beleértve a merev, kasszánként elkülönülő finanszírozási szabályozást is - vélik a szakemberek. Legfontosabb konklúziójuk pedig az, hogy jól működő közfinanszírozott egészségügyi ellátórendszer nélkül nincs versenyképes egészségturisztikai kínálat sem.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!