Hallott már erről a stájerországi ökofürdőről?

Létezik Stájerországban egy különleges épület, ahol megfáradt ízületeinket, izmainkat is ellazíthatjuk. Európa egyik legszebb fürdőjének tetején különleges növények, belterében pedig termálmedencék várják a látogatókat.

A Bad Blumau fürdő tervezésekor az építész képzelőereje nem ismert határokat, így a komplexum 2500 tarka ablakkal, virágokkal, növényekkel fedett hullámzó tetőkkel és két gyógyforrásból táplálkozó termálvizű medencével várja a gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat. A növények és a falak színkavalkádja vidám hangulatot kölcsönöz az épületnek.

Színes falak díszítik a fürdő oldalátForrás: Pixabay / Készítette: Jacqueline Schmid

A Rogner Bad Blumau Fürstenfeld kisvárosának közelében fekszik 40 hektáron, a 110 fokos termálvíz a Melchior- és Vulkania-gyógyforrásból érkezik, és egyben energiával is ellátja a fürdőt.

Esti fényekben is kellemesForrás: Facebook / Rogner Bad Blumau

A tágas belső tereket zegzugos folyosók és kis titkos sarkok teszik még hangulatosabbá, a hatáshoz a természetes anyagok valamint a különleges formák is hozzájárulnak. A környezetbarát komplexum hat, domboldalba süllyesztett épületből áll, a kiásott földet a tetőkön hasznosították újra, az ott kialakított zöldfelületek alapjaként.

A fürdő energiatakarékos, és természetes anyagok dominálnak benneForrás: Pixabay / Készítette: Jacqueline Schmid

Az egykori farm területén felépült fürdőben a 3000 méter mélységből feltörő, szén-dioxidban gazdag forrás stabilizálja a gyógyfürdő-víz pH-értékét. A folyamat során rengeteg gőz szabadul föl, és olyan sok energia termelődik, hogy a létesítmény egész éves fenntartásához és fűtéséhez is elegendő - írja a Sokszínű Vidék.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek