Ezek az igazán kötelező látnivalók, ha az Isztrián nyaral

Nyaralás szempontjából idén is jó választásnak tűnik az Isztriai-félsziget. Annak, aki arra látogat, több települést is érdemes megnéznie – írja a horvát Dnevnik utazási hírportálja.

A Vrsari öböl panorámájaForrás: Wikipédia

Vrsar szépségével már több művészt inspirált, kulturális értéke pedig kiemelkedő. Emellett remek kikapcsolódást nyújt annak is, aki aktív pihenésre vágyik: kerékpárutakkal és kalandokat ígérő búváriskolákkal várják a vendégeket.

A Euphrasius bazilika bejárataForrás: Wikipédia / Készítette: Berthold Werner

Ha már a környéken jár, látogasson el Porečra is, ahol az óvárosban megtekintheti a VI. században épült Euphrasius bazilikát. Érdemes megnézni a Poreč közelében található Jama-Grotta Baredine cseppkőbarlangot is, amely hőmérsékletének köszönhetően kissé felfrissülhetnek azok, akiknek sok a nyári tűző napsütésből.

Rovinj egyik kalózjárataForrás: Shutterstock / Készítette: fokke baarssen

A harmadik település, amelyet bebarangolásra javasol a helyi hírportál, a magyarok körében is népszerű úticél: Rovinj. Akik szép tájakra, hosszú sétára és gyönyörű parkokra vágynak, itt biztos megtalálják a számításaikat. A turisták nyugalma érdekében a környékre gépjárművek nem hajthatnak be. Az élményt pedig a csodálatos Szent Eufémia templom fokozza, amely Rovinj városának büszke képviselője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek