Egy remek környezettudatos megoldás hódít a horvát strandokon

  Ingyenes papír-hamutartókat telepítettek a horvát tengerpartok nagy részére, hogy felszámolják a parton heverő csikkhalmokat.

  A cigarettacsikk kétségkívül nagy problémát jelent a horvát strandokon, úgy vizuális, mint környezetvédelmi szempontból. A probléma elkerülése céljából a helyiek a legegyszerűbb megoldáshoz folyamodtak: papír hamutartókat helyeztek ki a strandokra. A megoldást már Hvar városában is alkalmazzák – írja a horvát HrTurizam turisztikai hírportál.

  Így néznek ki a környezetbarát hamutálakForrás: Facebook / Volim Vlašići

   A helyiek egy frappáns felhívással próbálják felkelteni a turisták figyelmét a szennyezettségre: "ne dobják el a cigaretta-csikkeket, ugyanis a halak nem dohányoznak!"   Hvar városában a strandokra biológiailag lebomló kartonból készült hamutartókat telepítettek, amelyeket a közeli szemeteskukába dobhatnak a dohányzó turisták.

  A hamutálakat ingyen vehetik el a turistákForrás: Facebook / Volim Vlašići

  A lebomló hamutartók többszöri használatra is alkalmasak, az összeszerelésüket pedig egy útmutató segíti. Az aljára homokot kell tenni, a hamutartót pedig a homokba kell helyezni, hogy stabilan álljon.

  Aki szívesen élne a környezetbarát lehetőséggel horvátországi nyaralása során, az a "Volim Vlašić" Egyesületet akár fel is keresheti, és csatlakozhat a projekthez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!