Kérdésessé vált a Galandia termálfürdő idei megnyitása

A Galandiai fürdő Facebook oldalán óriási betűkkel ki van írva, hogy a fürdő zárva tart. Még 2015-ben zárták be, amikor a felújítási munkálatok megkezdődtek. Az előírások szerint még az idén át kell adni a szlovák fürdőt a vendégeknek, azonban kérdésessé vált, hogy ezt sikerül-e teljesíteni, ugyanis meglehetősen lassan haladnak a munkálatok.

Kérdéses, hogy idén csobbanhatunk-e a szlovák fürdő medencéjébenForrás: Facebook / Aquapark Galandia

A Galandia Termál Centrum 2007-ben nyitotta meg kapuit, majd négy évvel ezelőtt szinte pánikszerűen, egyik napról a másikra zárták be. Ennek meg is volt az oka, ugyanis kiderült, hogy a tető bármikor beomolhat, a tervezés és kivitelezés hiányossága miatt.

A fürdő támogatást kapott a tetőszerkezet helyrehozására, de ha nem sikerül az év végéig elvégezni a felújítást, akkor ezt az összeget vissza kell fizetniük, és akkor mindenbizonnyal még jó ideig nem csobbanhatunk a fürdő medencéiben.

Gyermekmedence a Galandia fürdőbenForrás: Facebook / Aquapark Galandia

Jelenleg a közbeszerzési előkészületeknél tartanak, és a tényleges felújítás várat magára. A fürdő sorsa a tető felújításától függ, ugyanis, ha ezzel időben fejeznek, akkor még az idén megnyithatják a komplexumot. Ezen felül fel kell újítani a csúszdaparkot, és számos apró teendő is akad, a festéstől a csempék cseréjéig - írja a Termál Online.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek