VR csúszda és új élménymedencék várják a szomszédos fürdőkben

  Számos újdonsággal várják a vendégeket a közelgő nyári szezonban a szomszédos szlovák és osztrák fürdők, ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

  A Győrtől 25 km-re, Komáromtól pedig 35 kilométerre található nagymegyeri Thermal Corvinusban az idén nyáron új tartalommal lepik meg a vendégeket, ugyanis már folyamatban van egy nagyobb medencekomplexum építése. Az új fürdőegységben sodrófolyam, hullámmedence, játékelemekkel felszerelt gyermekmedence, magasugrótorony és napozóterasz kap helyet. A tervek szerint júniustól már használhatják a fürdőzők ezeket a vizes tartalmakat – írja a TermálOnline.

  A gyerekek rengeteg vizes élményt próbálhatnak kiForrás: Thermal Corvinus / Picasa

  A szintén szlovák, tardoskeddi termálfürdő területén tavaly ősszel adták át a felújított Juhász kúria kastélyrészt, amelyet a nyáron érkező vendégek már körbejárhatnak. A termálfürdő épületének felújítása még tart, de a tervek szerint a nyári szezon végén átadják, amely eredményeként már télen is nyitva tart majd a fürdő. A fürdő június elejétől várja a vendégeket.

  Az egész évben üzemelő dunaszerdahelyi Thermalpark Dél-Szlovákia legkedveltebb fürdőhelye, így aztán nem is csoda, hogy igyekeznek mindig újabb és újabb tartalmakkal megtölteni. Jelenleg a nagy úszómedence teljes körű felújítása zajlik, amely a jövőben nem kimondottan úszómedenceként funkcionál majd, az egyik része inkább pancsoló jellegű lesz. A medence másik fele továbbra is mély marad, így alkalmas lesz ugrálásra és úszásra is. De felújítják a fürdő területén található tavat, kávézót és tanösvényt alakítanak ki, ősszel egy panzió építésébe is belekezdenek, valamint a hotel előtti parkolót is kialakítják.

  Csúszda és gyerekmedence is található a ThermalparkbanForrás: Facebook / Thermalpark DS

  Ausztriában, közvetlenül a határ mellett, Kőszegtől 19 kilométerre találja a locsmándi Sonnentherme fürdőtahol több mint 800 méternyi csúszdával várják a csobbanni vágyókat. Itt található Ausztria leghoszabb vízicsúszdája is, a 270 méter hosszú XXL Monster Ride. Ami itt újdonságnak számít, az a világ leghosszabb virtuális valóság csúszdája, amelyet nemrég nyitottak meg a kalandra vágyók előtt. Aki kipróbálja az élményt, az sárkányokkal, űrlényekkel teli világba csúszhat az egyperces vizes élmény során. Erről egy videót is megnézhetnek:

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!