Fergeteges fesztivállal ünnepel a 100 éves Palatinus Fürdő

Fergeteges fesztivállal ünnepli 100. évfordulóját Budapest első szabadtéri fürdője, a Palatinus. A rendezvényt 2019. június 15-én, szombaton tartják, amikor a látogatók a fürdőbelépő megváltásával színes programokba is csöppenhetnek.

Palatinus Fürdő,strandForrás: facebook / Palatinus Fürdő

10 órától folyamatosak tartanak gyermekfoglalkozásokat, a medenceparton és a medencében vidám dalokra táncolhatnak a szülők és a gyerekek. Családi vízipárbaj, dzsungelkvíz, arcfestés és izgalmas, nyomkereső logikai játék is bővíti majd a strandolás élményét. A szelfik szerelmesei 10-18 óra között hódolhatnak szenvedélyüknek a selfie box segítségével, a legszerencsésebb pózolók még nyerhetnek is - áll a fürdő szerkesztőségünkbe érkezett közleményében.

Zenés programok is lesznek: a Brass Dance show-ja három alkalommal nyújt betekintést a jazz, rock, pop műfajok világába, mindezt a rézfúvósok és a humor szemszögéből. Délben cheerleader show fokozza a hangulatot nem mindennapi látványelemekkel és zenei aláfestéssel. Mindeközben az aktív kikapcsolódásra vágyók a hullámmedence felett kifeszített kötélen próbálhatják ki egyensúlyérzéküket.

A délután folyamán AirTrack sportág bemutató is lesz akrobatákkal, valamint freestyle foci, BMX és breakdance bemutató, 17 órától pedig brazil tánc és capoeira vonja magára a sportoló, illetve a sportokat távolból szemlélők figyelmét. A délutáni programkavalkádból kiemelkedve, 14.30 órától a Margaret Island zenekar szórakoztatja a közönséget.

A Palatinus strandfürdő volt Budapest első olyan fürdője, ahol a szabadban is lehetett fürdőzni. Az 1919 óta üzemelő strand ekkor három medencével és egy dunai, úgynevezett kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 m²-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéjének számított. A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett, ekkor épült a központi öltöző épület és a népszerű hullámmedence, melynek falát Bálint Endre festőművész szürrealista mozaikjai díszítik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek