Már várják a fürdőzőket a Medve-tó kistestvérei

Megnyitotta kapuit a Mogyorósi-tó és a Fekete-tó strandja, a leghíresebb szovátai strand, a Medve-tó nyitására azonban még várni kell.

Május 30-án nyitott ki idén első alkalommal a szovátai Mogyorósi-tó strandja, a Medve-tó strandolásra is alkalmas ikertava. A tó gyógyvizében naponta 9 és 17 óra között mártózhatnak meg a fürdőzni és gyógyulni vágyók.

A Medve-tóban csak június végén kezdődik a strandszezonForrás: Shutterstock / Készítette: Andrus Ciprian

Június 1-jén a Medve-tó másik kistestvére, a Fekete-tó is megkezdte a strandidényt. Ez a tó nem természetes képződmény, hanem egy felszíni sófejtésből visszamaradt bányató, mely az itt található gyógyhatású fekete iszapról vált ismertté. A mostani fürdőt 2016 júniusában nyitották meg, itt a többi szovátai fürdővel ellentétben nem magában a tóban, hanem a tó mellett kialakított medencében lehet fürdeni. Mivel a medence vizét melegítik, így tavasztól őszig kellemes a hőmérséklete. A Fekete-tó naponta 9 és 18 óra között van nyitva.

A sós tavak közül minden évben a Medve-tó nyit ki a legkésőbb, az idény hivatalosan június végétől egészen szeptember közepéig tart - tudtuk meg a Székelyhon.ro híreiből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek