Szauna-vb lesz a hétvégén Bükfürdőn

  Hétvégén rendezik az első magyarországi improvizációs szaunamester-bajnokságot Bükfürdőn - közölte a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az MTI-vel. A közönség számára igazi különlegesség, hogy összesen 16 hazai és 8 külföldi szaunamester tart 130 szaunaprogramot szombaton és vasárnap a Bükfürdő Thermal & Spában – mondta Balogh Zoltán.

  A rangos eseményre Magyarországra érkezik Lengyelországból Maciek Piczura és Karolina Jarzabek egyéni és páros szaunamester-világbajnok, továbbá a korábbi háromszoros világbajnok holland Rob Keijzer.

  Ők szaunáznak.Forrás: Shutterstock/wavebreakmedia

  A főtitkár szerint a szakmai legendákat három nemzet bajnokai kísérik: a világbajnokság cseh fordulójának győztese, Elis Blazek, a szlovák forduló nyertese, Robert Zidek, és a magyar nemzeti forduló győztese, Farkas Evelyn, de a női nemzetközi Freestyle Masters győztes Szép Boglárka is Bükfürdőn lesz a hétvégén.

  Mint Balogh elmondta, az improvizációs verseny lényege, hogy a szaunamesterek a helyszínen kapják a feladatot a zenével együtt, nem előre összeállított és begyakorolt szaunaprogramot mutatnak be.  

  A szaunaprogram egy 12-15 perces program, amit a mester vezet: a forró kövekre különféle illóolajakkal illatosított vizet locsol, amivel folyamatosan és egyenletesen emeli a hőérzetet a szaunában, miközben törölközőkkel, zászlókkal és más kellékekkel különféle legyezési technikákat alkalmaz, így a résztvevők testét különféle irányú és erősségű levegő éri.

  A hétvégi szakmai seregszemle már a szaunamester-világbajnokság előfutára is egyben, hiszen a szakma legtekintélyesebb versenysorozata március végén indul a cseh nemzeti fordulóval, a Saunafesttel Prágában. A magyar nemzeti forduló idén is június második hétvégéjén lesz, a döntő pedig szeptember végén Hollandiában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek