Négyévszakos korcsolyapályát építenek a Marcali Fürdő területére

Több felújítást is elvégeznek idén a Balaton közeli Marcali Fürdőben, ahova a magyar tengeren nyaralók is gyakran ellátogatnak. A helyi televízió beszámolója szerint árnyékolóval egészítik ki a kisebb, kültéri gyógyvizes medencét, továbbá egy korcsolyapályát is építenek.

Idén nyáron már több lesz az árnyék a gyógymedencébenForrás: Marcali Fürdő

Eddig csak egy napernyő biztosított némi árnyékot a Marcali Fürdő kültéri gyógymedencéje fölött, de úgy fest, idén nyáron már mindenkinek jut hely a hűvösben: ugyanis egy nagy, napvitorlás ponyvát szerelnek a medence fölé. Szintén ehhez a medencéhez kapcsolódó újdonság, hogy ebben az évben nem ér majd véget a fürdőzés a strandszezonnal, hanem akár télen is megmártózhatnak a vendégek a gyógyvízben. Eddig erre csak a nem túl nagy, beltéri medencében volt lehetőség.

Bár a vendégek számára nem számít látványos fejlesztésnek, fontos beruházás a fürdő gépészeti korszerűsítése is, amelyre mintegy 50 millió forintot szánnak, és hamarosan el is kezdik a munkálatokat. Ugyanakkor terveznek egy négyévszakos korcsolyapályát is, amelytől azt remélik, télen is vonzóvá tehetik Marcalit a turisták között.

Marcali Fürdő, a kültéri medencék egyikeForrás: Marcali Fürdő

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek