Öt ellipszis alakú csarnokból álló fürdőkomplexumot építenek Miskolctapolcán

Az új élményfürdő öt különálló egységből áll majd, amely mindegyike különböző funkciót tölt be: külön részlege lesz a kicsi gyerekeknek és a tiniknek is – írja a Termal Online.

Már most is menő medencék várják a fürdőzőket a StrandfürdőbenForrás: Facebook / Miskolctapolcai Strandfürdő

Négy évvel ezelőtt nyitották meg ismét, a Green City elvek alapján felújított Miskolctapolcai Strandfürdőt, ahol jelenleg masszázzsal, szaunaszeánszokkal, pezsgőfürdővel várják a vendégeket, és ahol nyáron az 50 méteres kültéri úszómedence, fokozatosan mélyülő családi medence biztosítja a kikapcsolódást.

A fejlesztés második felvonása pár évet csúszott, de a legfrissebb bejelentés szerint tavasszal ennek is nekilátnak. Állítólag országos szinten ez lesz az elmúlt évek egyik legnagyobb fürdőfejlesztése. Az új fürdő öt ellipszis alakú egységből áll majd, amelyek kapcsolatban állnak majd egymással, de mégis mindegyikben más tartalmakat kínálnak. 

A harmadik egységet szánják a fő fürdőcsarnoknak, amelynek belterében sakkmedence, pezsgőmedence, élmény- és wellness medence épül, továbbá egy kültéri medencéje is lesz. A 4. ellipszis a tiniknek készül, amely három csúszdával ellátott medencét és egy élménymedencét foglal majd magában. Az ötös részlegben pedig a legkisebbek pancsolhatnak. Számukra két kültéri gyermekmedencét alakítanak ki, egy modern vizes játszótérrel kiegészítve.

A legkisebbeknek saját részleget alakítanak kiForrás: Shuttertock / Készítette: FamVeld

Az első részleghez tartozik majd a földszinti főbejárat, amelyre az Aradi sétányról lehet bejutni, továbbá a személyzet öltözője és irodái is ebben az ellipszisben kapnak helyet. A 2-es ellipszisben pedig egy látványkonyhát lehet majd meglátogatni. 

Az ellipsziseket összekötő csarnokokban kávézók, vizes blokkok kapnak helyet, és a lépcsőket, lifteket is ebben a szektorban tervezik kialakítani. A vadonatúj élményfürdő kialakítására két évet szánnak, ami azt jelenti, hogy, ha idén tavasszal megkezdődnek a munkálatok, akkor 2021-ben már csobbanhatunk az új miskolctapolcai fürdőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek