Hamarosan ismét vonattal roboghatunk a Balaton közeli Csiszta Fürdőbe

Közel húsz éves szünet után nemsokára ismét zakatolhatnak a vonatok Balatonfenyves és a Csiszta Fürdő között. Ez azt jelenti, hogy a Balaton-partról 5-6 kilométerre lévő csisztapusztai gyógyfürdőbe nem kell többé óriási kerülővel utazni – írja az MTI.

A Csiszta Fürdő nyári hangulataForrás: Facebook / Csiszta Fürdő

Az egész évben üzemelő Csiszta Fürdőbe eddig csak egy jókora, 20 kilométeres kitérővel lehetett eljutni a Balaton déli partjáról, mivel a rossz vasúti pályaállapot miatt 2002-ben megszűnt a vasúti közlekedés a Központi főmajor állomás és a fürdő között.

A fürdőben gyerekmedence, valamint fedett és kültéri termálmedencék várják a vendégeket. A komplexumban szaunázni is lehet, és a gyerekek egy jól felszerelt játszótéren is szórakozhatnak szép időben. Az ide vezető vasútvonalat 650 millió forintból újítják fel, amelyből futja a fenyvesi végállomás vendéglátóegységének korszerűsítésére is.

A balatonfenyvesi kisvasút a térség kedvelt turisztikai attrakciója, egész évben visz utasokat a Balaton-part és Somogyszentpál között. Mivel a Nagyberekben haladó, csisztafürdői szakasz felújítása nem zavarja a turizmust, a munkálatokat nyáron is végezhetik majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek