Nagy lökést kap a gyógyturizmus Szerbiában

  Nemrég írtunk arról, hogy lenyűgöző wellness központot építenek közel a magyar határhoz, Palicson, továbbá virágzik a néhány éve átadott pacséri lila vizű tó-fürdő is, amelyet mára több medencés fedett résszel is bővítettek. A tervek szerint nemsokára Topolya is új termálvizes fürdőkomplexumot kap.

  Csobbanás egy belgrádi medencébenForrás: shutterstock / Készítette: bibiphoto

  A vajdasági Szabad Magyar Szó a napokban arról számolt be, hogy az idén 27 szerbiai gyógyfürdőnek keresnek befektetőt, ugyanis az a cél, hogy a gyógyturizmus minden lehetőségét maximálisan kihasználják. Ez azt jelenti, hogy a szomszédos országban nemsokára számos rehabilitációs központ, gyógymedence és wellness-központ kap helyet. A szerb állam már három hónapja kínál kedvezményeket azoknak is, akik szállodákat építenének a gyógyfürdőkkel rendelkező területeken.

  A lap arról is ír, hogy a gyógyturizmus kevésbé kihasznált potenciál Szerbiában, ezért mintegy 300 ezer szerb állampolgár látogat el évente szlovén, magyar vagy horvát gyógyfürdőkbe. A szerb fürdők fellendítésével nemcsak a szerbiai fürdőzőket szeretnék az országban tartani, hanem külföldi turistákat is vonzanának. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!