Kilenc alföldi fürdő, ahol aprópénzért csobbanhatunk

Gyógyvíz, iszapkezelés, élménymedencék, aromaszaunák, gőzkamra. Ezekben az alföldi fürdőkben is számtalan fürdős szolgáltatás közül választhatunk, ráadásul nem túl drága a belépő.

Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda

A mezőtúri fürdőben felnőttek ezer forintért, a diákok és nyugdíjasok pedig 700 forintért vásárolhatnak belépőjegyet. A fürdőről azt kell tudni, hogy alkáli-hidrogénkarbonátos vize izületi panaszok enyhítésére alkalmas, továbbá magas sótartalmának köszönhetően pozitív hatással van bizonyos bőrbántalmakra. A fedett részlegen a gyógymedencén kívül egy úszó- és élménymedencét is találunk, valamint szaunázni is lehet – tudtuk meg a termalfurdo.hu cikkéből.

Csajda Fürdő, Kalocsa

A kalocsai fürdőben a wellness szolgáltatások mellett két 35 fokos termálvizes medence, egy 28 fokos úszómedence és egy 30 fokos tanmedence található. A felnőtt napijegyért 1100 forintot kell fizetni, a diákok és idősek pedig 880 forintért mártózhatnak meg a medencékben.

Csajda Fürdő, KalocsaForrás: kiskunviz.hu

Jászberényi Strand és Termálfürdő

A felnőttek 1100, a diákok 800 forintért válthatnak belépőt a jászberényi termálfürdőbe. Ezért az árért két melegvizes körmedencében, szaunában és gőzkamrában pihenhetünk. Továbbá kipróbálhatjuk a víz alatti sugármasszázst és az iszapkezelést is. 

Jászberényi Strand és TermálfürdőForrás: vvzrt.hu

Tiszacsegei Termálstrand

Tiszacsegén 2 fedett medencéjében gyógyvízben pihenhetünk. Az alkálhidrogénkarbonátos víz izom-és reumatikus fájdalmak kezelésére alkalmas. Az egész napos fürdőbelépő felnőtteknek 1200, diákoknak, nyugdíjasoknak 900 forint.

Mátészalka Városi Uszoda

A Mátészalka Városi Uszoda több medencével, wellness szolgáltatásokkal és termálvízzel várja az ide látogatókat. A fürdőben egy tanmedence, egy ötpályás úszómedence és egy termálmedence, valamint két szauna, egy jakuzzi és egy gőzkabin szolgáltatja a szórakozást és az élményeket. A teljes árú jegy 1300, diákoknak, nyugdíjasoknak 1050 forint.

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Magyarország egyik legrégebben működő gyógyvizes fürdői közé tartozik a berekfürdői. A két beltéri fedett medence 2015 nyarától teljesen megújulva, kiegészült még egy új gyermek és egy szintén új élménymedencével, súlyfürdővel. 6 éves korig a belépés ingyenes, diákoknak, nyugdíjasoknak 1200, felnőtteknek 1400 forint.

Berekfürdői Gyógy- és StrandfürdőForrás: Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Rózsa Fürdő, Tótkomlós

A tótkomlósi fürdőben egy 36 fokos merülő- és termálmedence, egy úszómedence, többféle masszázs, egy szauna, egy gőzfürdő és egy álló szolárium, valamit egy aromabarlang várja a vendégeket. A felnőtt fürdőbelépő 1300, a kedvezményes jegy 1000 forint.

Félegyházi Termál Parkfürdő

A félegyházi fürdőben négypályás, 25 méteres úszómedence, valamint két további melegvizes medence, egy finn szauna és gőzfürdő található. Az egész napos belépő 1450, a kedvezményes jegy pedig 1100 forintba kerül.

Sötétedés után is lehet csobbanniForrás: facebook / Félegyházi Termál Parkfürdő

Szilva Termál- és Wellnessfürdő

Vásárosnamény négy fedett medencéje, a termál-, úszó- gyerek és pezsgőmedence biztosítja a téli hónapokban a szórakozást. A 36 fokos termálmedence különböző élményelemekkel – nyakzuhany, vízsugarak, ülő masszázs, dögönyöző, gomba – áll a fürdőzők rendelkezésére. 3 éves korig a gyerekek részére nem kell fizetni a belépőért, a nyugdíjas és diák jegy 1100, a felnőtt 1500 forint.

Szilva Termál és WellnessfürdőForrás: facebook / Szilva Termál és Wellnessfürdő
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek