Öt itthoni fürdő, ahol téli hóesésben is fürdőzhet a szabad ég alatt

A napokban országszerte megmutatta magát az első hó, és a soron következő hónapokban mindenbizonnyal gyakran lesz részünk hasonló, évszakhoz illő látványban. Ha a szabadban élvezné a tél csodáját anélkül, hogy fagyoskodnia kellene, akkor érdemes felkeresnie egy forró, kültéri medencét. Van is pár tippünk hová menjen.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A sárvári wellnessközpontban a gyógymedencék között talál olyat is, amelyben ki-be úszkálhat a nyitott és fedett térben, anélkül, hogy kiszállna a vízből. A fedett részben a gyerekeknek is akad bőven szórakozási lehetőség: a csúszdák, pancsolók, vízi játékok valósággal elvarázsolják a kicsiket, a nagyobbak pedig az óriáscsúszdákon, az élménymedencében vagy a hullámmedencében vezethetik le az energiájukat.

Sárvári Gyógy- és WellnessfürdőForrás: facebook / Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Aquasziget Esztergom

A panorámás úszómedence és a pihenőmedence télen is használható az esztergomi fürdőben, ezeket ugyanis kiúszó folyosó köti össze a fedett medencékkel. Télen rendkívül hangulatos a meleg vízben ülve csodálni a kivilágított várost, különösen, ha szállingózik a hó - írja a termalfurdo.hu

Aquasziget, EsztergomForrás: aquasziget.hu / Készítette: Áment Gellért

Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

A pápai fürdő  beltéri termálmedencéjéből a szabadba vezető kiúszó folyosón jutunk a termálkert kétszintes medencéjébe. Víz alatti világítótestek esténként misztikus fénybe öltöztetik ezt a medencét, a meleg víz felszálló párája pedig varázslatos hangulatot teremt. A kiúszó medence télen is üzemel, így ebben a fürdőben is egész évben lehet a szabadban fürdőzni.

Várkertfürdő Pápai Gyógy- és TermálfürdőForrás: Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda

A 2015-ben felújított fürdő amorf alakú élménymedencéje szintén összeköttetésben áll a beltéri gyógyvizes wellness medencével. A kettéosztott medence kiúszó felőli része egész évben üzemel. A csongrádi termálvíz 1000 méter mélyről feltörő 40 Celsius fokos gyógyvize ráadásul télen is kellemes hőérzetet ad, akár a kinti mínuszokban is.

Csongrádi Gyógyfürdő és UszodaForrás: Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

Egerszalók csodaszép természeti környezetben fekvő fürdője  is találni olyan medencét, ahol ki-be úszkálhatunk a meleg gyógyvízben. Ráadásul innen is tökéletesen rálátni a vidék különleges teraszos sódombjára.

Saliris Resort Gyógy és Wellness FürdőForrás: Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek