Korán kell kelni Mianmar legjobb piacához

  Korán kell kelni Mianmar legjobb piacához.

  Sokak szerint Mianmar legjobb piaca a Hsipaw (ejtsd: szípó) városkában található, melyet Ázsia legendás piacai között is számon tartanak. 

  Az egyik hentes munkában - Kattintson galériánkra!
  Galéria: hsipaw piac
  Fotó: Claudio Sieber / Barcroft Images / Northfoto

  Aki a valódi, hamisítatlan Mianmarra kíváncsi, feltétlen keresse fel ezt a Mandalay-tól északkeletre fekvő várost. Hsipaw piaca általában hajnali fél 4 körül nyit, és 6-7 órára már csomagol is az árusok többsége, bár a hivatalos zárás csak délután 1-kor van.

  Mobil árus Hsipaw-ban
  Galéria: hsipaw piac
  Fotó: Claudio Sieber / Barcroft Images / Northfoto

  A piac érdekessége, hogy a közeli hegyek törzsei, például shanok, kacsinok jönnek és árulják itt terményeiket. Mivel a piacon szinte egyáltalán nem járnak turisták, a kínálat is ennek megfelelő: a helyiek az élelmiszereken kívül itt szereznek be például rádiót, különféle alkatrészeket és sok más egyebet.

  Ha arra járunk, mindenképpen vonattal menjünk fel Mandalay-ból.

  Ez a vonal, a brit vasút egyik gyöngyszeme fontos szerepet játszott abban, hogy az angolok meg tudták hódítani az országot, ráadásul káprázatos tájakon és egy lélegzetelállító szurdokon halad keresztül, míg elér Hsipaw-ba.

  Korán kelt az árus is, hogy ideérjen. Érthető, hogy elszundított
  Galéria: hsipaw piac
  Fotó: Claudio Sieber / Barcroft Images / Northfoto
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!