Ezt a toszkán fürdőt a természet formálta különlegesre

  A Saturnia-hőforrás sziklákon alácsorgó, gőzölgő vízesése ingyenesen, amolyan szabad termál strandként használható. Ráadásul nincs is tőlünk messze. A Grossetto települést övező hegyek között található, 56 km-re Grosettotól és 14 km-re Manciano településtől. A vízesés Cecínából indulva Saturnia település előtt helyezkedik el, de senkit ne tévesszen meg a Terme di Saturnia felirat! Utóbbi ugyanis egy elég drága wellness szállodát és a hozzá tartozó strandot jelöli. Aki azonban a szabadon, lépcsős sziklákon alácsorgó termálvízre vágyik, annak a Cascate di Gorello feliratot kell keresnie. Utazók feljegyzései szerint a különleges hőforrás kalandos és kanyargós hegyi úton közelíthető meg, de mindenki úgy gondolja, megéri az autózást. Az alábbi fotók is erről árulkodnak:

   

  A Terme di Saturnia tavaszi színpompábanForrás: facebook / Le cascate di Saturnia.Acqua termale solfurea a 37 gradi

   

  A Terme di Saturnia nyári napsugárbanForrás: shutterstock / Készítette Tomaz Kunst

   

  Dolce vita Toszkánában
  A hőforrásokról és a termálfürdőkről itt olvashatnak részletesebben. De ha arra kíváncsiak, hogy milyen lehetőségei vannak azoknak, akik autó nélkül indulnak útnak Toszkánában, akkor azt olvassák el itt. Ha pedig inkább a borok érdeklik, akkor nézzenek szét ebben a cikkünkban, ahol összegyűjtöttük a régió legcsábítóbb boros kisvárosait. Vagy nézzék meg ebben a képes összefoglalónkban, hogy milyen gyönyörű mini Velencére bukkantunk nyár végén, amikor a legjobb borok nyomába indultunk.
  A nyári éjszakákon holdfénybenForrás: facebook / Camere Rurali Terme di Saturnia
  Terme di Saturnia őszre hangolódvaForrás: facebook / Le cascate di Saturnia.Acqua termale solfurea a 37 gradi
  A Terme di Saturnia téli varázsaForrás: wikipédia / Készítette: Waugsberg
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!